Firecombat Moravče 14.06.2014

Firecombat gasilska disciplina, Moravče 14.06.2014

Tekmovanje Fire Combat v Moravčah Dne 14. 6. 2014 je na športni ploščadi za OŠ Jurija Vege v Moravčah potekalo 3. državna tekma tekmovanja Fire Combat. Ta gasilsko športna disciplina se je odvijala v Moravčah že tretje leto zapored in, moramo se pohvaliti, da je letošnja udeležba bila najboljša do sedaj. Od 54 prijavljenih ekip je nastopilo 47 dvojic v vseh petih kategorijah. Priprave na tekmovanje so potekale že več mesecev, tako z iskanjem sponzorjev, kot z urejanjem papirjev, intenzivne priprave na tekmovanje pa so potekale zadnji mesec dni pred tekmovanjem, saj smo letos sami sestavili in pridobili lastno potrebno opremo za izvedbo tekmovanja (visoko oviro, rov in predvsem stolp), ki sta jo pred samim začetkom tekmovanja, s krajšo slovesnostjo, v uporabo predala župan občine Moravče Martin Rebolj in poveljnik Gasilske zveze Moravče Janez Povirk.
Pri sami organizaciji in izvedbi je pomagalo 50 članov društva PGD Moravče, nekaj posameznikov iz ostalih društev v Gasilski zvezi Moravče, PGD Prevoje, občina Moravče, Društvo krajanov Limbarska gora, Društvo za raziskovanje jam Simon Robič ter mnogi drugi donatorji in sponzorji, katerim se zahvaljujemo za vso pomoč in podporo pri pripravi in izvedbi tekmovanja, brez katerih nam ne bi uspelo izvesti tekmovanja na tako visokem nivoju.
Med 47 nastopajočimi je bilo letos kar 10 ekip iz domače zveze, od tega 7 iz domačega društva in po ena ekipa iz Velike vasi, Peč in Vrhpolj. Rezultati vseh domačih ekip so bili skromni, vendar za prvi nastop vseeno spodbudni, kar pa je dober znak za prihodnost tekmovalnih ekip iz PGD Moravče. Izpostavil bi odličen rezultat ekipe »ta mlada 2« (Milan Peterc in Aleš Klopčič) v kategoriji C, ki je dosegla odlično tretje mesto. V kategoriji A so domače ekipe Brata Groboljšek, Velika Vas 1, Spermija, Trezna soldata in Podivjana petelina dosegle 26., 25., 24., 19., in 14. mesto, v kategoriji B so domače barve predstavljale ekipe Toro pa Pončo, Pstoška norca in Se ne morva zment, ki so dosegle 7., 6., in 5. mesto. V kategoriji D pa je dosegla 7. mesto ekipa Kao Pipi in Melkijad. To je bilo tretje tekmovanje v letošnji sezoni, naslednje pa bo potekalo v Spodnji Polskavi 3. 8. 2014.
Še enkrat bi se rad zahvalil vsem skupaj in vsakemu posebej za vso pomoč.

Z gasilskim pozdravom,
NA POMOČ!
Blaž Jaksetič, vodja tekmovanja